torsdag 4 december 2008

Vattenläckan

Skaderegleraren var på besök idag, gjorde ett konstaterande att halva köket var vatten skadat. Ve och fasa nu till jul, han skulle bara hem och räkna vad det skulle kosta. Ställde frågan vad gör jag nu, fick svaret: du har en självrisk på 2000:- som du måste betala sen gör vi resten. (Visst låter detta bekvämt men vem ska leva i skiten utan kök tänkte jag (förlåt), men sa inget). Varför är man helt ställd när dessa personer infinner sig, jag hade flera frågor som jag nu måste ta per telefon t.ex.

  1. Vem ska göra jobbet?
  2. Hur sak det läggas upp?
  3. När ska det göras?
  4. Hur akut är det?
  5. Blir det innan jul?
  6. Hur ska vi laga mat, fotogen kök?
  7. Måste vi ha klinker igen?
  8. Ska jag betala och sedan kräva er eller?
  9. Ska det vara total entreprenad?

Vad gäller försäkringar har jag en känsla att man alltid är väldigt noga med att betala dessa (inte så billigt alltid). När det verkligen gäller har man svårt för att uttrycka sina rättigheter för att man vet för lite om hur försäkringsfrågor och skaderegleringar fungerar, varför läser man inte på eller frågar de som har erfarenheter från likvärdiga händelser. En sak har jag lärt mig, att man ska prata med de som ev. kan detta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!!Det är ju allmänt känt att det är inte så lätt att få någon vettig ersättning,men undrens tid är inte förbi.Så än en gång LYCKA TILL!!!

Jennifer sa...

Hallå ... det trevligt att träffa dig. Jag önskar att jag kunde läsa din blogg, det är mycket intressant. Vet du om Blogger har ett översättningsverktyg. Så att vi kan kommunicera bättre. Jag skulle älska att bli vänner och få se livet i Sverige. Jag hittade den här på Google Translate ... men du måste skriva det i varje gång. Jag antar att det inte dåligt. http://www.stars21.com/translator/english_to_swedish.html

Jennifer sa...

Om du klickar på och klistra in URL-adressen till exempel http://jennifermariesargent.blogspot.com/ i URL-adressen kommer det att översätta hela webbplatsen för dig ... jag bara gjorde det för din och på engelska och jag kan läsa det ... trevligt att träffa DIG!

gumman sa...

Usch...låter inget vidare. Vi hade ju en vattenläcka i köket för några år sedan. Tack och lov så hade vi nyss lagt in ett nytt golv så vi fick allt nytt och betalade endast självrisken. Har man ett äldre golv så gör de ju avdrag för åldern. Golvet som låg där tidigare var från huset byggdes så då hade vi inte fått någonting.

Rijo sa...

Hua mej va hemskt... Nu blir jag nojjig. Har ju nyss renoverat heeeela köket. Får be sambon krypa o kika tror jag, bums.