onsdag 26 november 2008

Adventsljusstakar & Adventsstjärnor

År 2008 skiljer sig inte från dom andra åren även om man håller tummarna. Man packar ner dessa stakar snyggt och försiktigt i sina respektive kartonger väl fungerande och magasinerar dessa på en trygg och säkert plats tills nästa gång.
December nalkas man längtar efter att få plocka fram dessa stakar, som om man hade glömt hur de såg ut, glädjen är stor.
Man uppför sig nästan som barn på julafton, "o den, o den, det finns inte ord för hur man kan låta, den till det fönstret och den där", vad är vi för varelser egentligen.
Adventsljusstakar och adventsstjärnor har kommit på plats, det magiska ögonblicket har kommit, nu ska de tändas.
Första ok, andra nej den lyser inte var är reservlamporna och vilken styrka, varje ljusstake har sin styrka på lampan, (Exempel: 5-armad ljusstake 55V 3 W och texten är så liten att det går ej att se), elektrikern stänger kl 18.00 typiskt kl. är 18.20 50 % fungerade, kan någon förklara för mig hur något kan gå sönder som är väl packeterat och undanstoppat på säkert ställe?
Men vi kan väl alla vara eniga om att när de väl är på plats är det otroligt vackert i våra fönster.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härs och tvärs genom tråden.Häpp!!!!

Anonym sa...

Jag skall försöka att förklara varför lampor går sönder vid lagring. I vårt land beror det på att ljusstakar och annan julbelysning förvaras på vinden med den effekten att temperaturen sommartid pendlar mellan 35 grader på dagen och 8 på natten, alla lampor lyser på grund av en glödtråd som även jobbar vid temperatur skiftningar fastän det inte är ström på kopplat. Därför slits dom ut fastän dom inte används. Hoppas du blev lite klokare.

Mita sa...

Tack för den förklaringen, så är det kanske.