Brännvinskryddad ostterin.
Recept av Gert Klözke och Niklas Wahlström
Tillagas en dag i förväg.
Ingredienser:
Terrin:
200g västerbottenost
1dl crème fraiche
1 st gelantinblad
½ tsk fänkålsfrö
½ tsk bruna senapsfrö
1 msk OP Andersson
salt och peppar.
Räkröra:
400g skalade räkor
3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Salt och peppar.
Vinägrett:
2 msk lingon
1 msk rödvins vinäger
3 msk olivolja
En nypa socker
En nypa kummin
Svartpeppar.
Dekoration: Löjrom och hackad dill
Tilllagning:
Hacka ost, blötlägg gelatinen. Placera hälften av den hackade osten i en gryta tillsammans med crème fraiche smält på låg värme.
När blandningen är slät blandas fänkålsfrö och senapsfrön i blandningen.
Ta upp gelantinbladet ur vattnet, krama ur och smält det i ostblandningen. Tillsätt sedan OP Andersson och krydda med salt och peppar . Häll upp ostmassan i skålar eller en stor skål för att stelna. Klä formen med gladpack så lossnar det lättare. Ställ kallt över natten för att stelna.
Recept av Gert Klözke och Niklas Wahlström
Tillagas en dag i förväg.
Ingredienser:
Terrin:
200g västerbottenost
1dl crème fraiche
1 st gelantinblad
½ tsk fänkålsfrö
½ tsk bruna senapsfrö
1 msk OP Andersson
salt och peppar.
Räkröra:
400g skalade räkor
3 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Salt och peppar.
Vinägrett:
2 msk lingon
1 msk rödvins vinäger
3 msk olivolja
En nypa socker
En nypa kummin
Svartpeppar.
Dekoration: Löjrom och hackad dill
Tilllagning:
Hacka ost, blötlägg gelatinen. Placera hälften av den hackade osten i en gryta tillsammans med crème fraiche smält på låg värme.
När blandningen är slät blandas fänkålsfrö och senapsfrön i blandningen.
Ta upp gelantinbladet ur vattnet, krama ur och smält det i ostblandningen. Tillsätt sedan OP Andersson och krydda med salt och peppar . Häll upp ostmassan i skålar eller en stor skål för att stelna. Klä formen med gladpack så lossnar det lättare. Ställ kallt över natten för att stelna.
Dag 2 Räkorna: Rör ihop majonnäs, dijon, vinäger, olivolja, dill, gräslök, salt och peppar. Detta blandas med de skalade räkorna.
Vinägrett: Rör ihop rödvinsvinäger, olja och socker. Blanda i lingon krydda med svartpeppar och kummin.
Servering: Stjälp upp ostterinen och fördela på tallrikar lägg på räkröran, toppa med löjrom och garnera med lingonvinägrett och strö över lite dill
3 kommentarer:
Det ser ju gott ut!
mmmmmm så gott detta låter!!!
Det är en underbar liten rätt
Skicka en kommentar