onsdag 26 november 2008

Vad ska vi ha till lunch

Råraka med knaper stekt fläsk och lingonsylt
Ingredienser:
Potatis, Smör, Salt. Fläsk om man vill, Lingon

Skala och riv potatisen. Skölj den i kallt vatten och låt sedan rinna av i en sil. Salta lätt.
Hetta upp smör i stekpanna på medelhög värme.
Ta en skopa potatis och platta ut tunt med en stekspade till en platt raka.
Stekes gyllenbrun på båda sidorna.
Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills det är knaprigt.
Servera rårakorna varma med det knaper stekta fläsk till om man vill eller/bara lingon, gärna rårörda.
Smaklig måltid detta är bara så gott och lätt att laga.

2 kommentarer:

Pia sa...

Mums filibabba!! låter gott och är ju det också!! Tack för din kommentar hos mig igår på tisdagstemat!! Väldans massa lyckönskningar du fick!! Hihihihihi...ha det gott!

Anonym sa...

Låter väldigt gott(tänk om man bara fick avnjuta denna goda rätt också då skulle jag vara glad)och förhoppningsvis mätt!!!